AMP-HTML

oogle's nieuwste techniek


PHP scripts
Web applicaties

Webshop
Eigen webwinkel

iDeal
Betalingen

Google AMP
Mobiel HTML

Affiliate
Websites

Autodealer
Maatwerk cms

Accelerated Mobile Pages

Geschreven op: 02-02-2022

Google, de onbetwiste leider in webdiensten, biedt een nieuwe manier om jouw webpagina's weer te geven, het "AMP-project" (Accelerated Mobile Pages). Het voornaamste doel van AMP is om mobiele pagina's razendsnel te laden. Een AMP-website kan gemakkelijk tot 70% sneller laden dan een gewone HTML-website.

Wist je dat..
Onze website is 100% AMP-HTML. (Valideer het hier)

Hoe werkt het?
AMP introduceert een nieuw gebruik van JavaScript in jouw webpagina's om ervoor te zorgen dat je website razendsnel wordt geladen. Je kunt de validatie van een AMP-site uitvoeren vanuit je Google Chrome-browser. Klik met de rechtermuisknop op je site, kies "Inspecteren" in het geopende rechtervenster en selecteer bovenaan "Console". Typ achter de URL van je site #development=1 en vernieuw de pagina. In de console zie je eventuele fouten die je moet oplossen, en als alles goed is, staat er natuurlijk "AMP-validatie succesvol". Je kunt ook online valideren op https://validator.ampproject.org/ en op https://search.google.com/test/amp .

Dit project is gebaseerd op componenten die zorgen voor deze nieuwe gebruikerservaring:

AMP HTML
AMP is gewoon standaard HTML, maar met nieuwe tags die specifiek worden verwerkt door AMP JavaScript. Bijvoorbeeld, de amp-img-tag zorgt voor een snellere weergave van afbeeldingen, zelfs voor niet-compatibele browsers, dan de standaard img-tag. AMP legt ook beperkingen op aan het gebruik van bepaalde HTML-tags die als onnodig of uitvoerbaar worden beschouwd. Het gebruik van externe JavaScript om extra functionaliteit aan je website toe te voegen, wordt bijvoorbeeld beperkt om snelheid te garanderen.

AMP-cache
De AMP-cache is een kernonderdeel van AMP. Het biedt toegang tot een van de beste cachesystemen ter wereld. Met de AMP-cache kunnen jouw AMP-pagina's rechtstreeks worden opgeslagen in de Google-cache. Daarom zie je soms niet je eigen website-URL, maar word je direct doorgestuurd naar www.google.nl. Dit resulteert in aanzienlijke optimalisatie van de prestaties van je pagina.

Jouw website in AMP
Het is helaas niet altijd mogelijk om een bestaande HTML-website AMP-gevalideerd te krijgen. Dit vereist zorgvuldig onderzoek. Als je interesse hebt en wilt weten of jouw site kan worden omgezet naar AMP, neem dan contact met ons op.

Lees ook over

Je website sneller maken
SEO

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Lees onze Privacy verklaring

Menu

Home pagina
Support Over ons Contact Blog artikelen Ideeën realiseren Een eigen website Verdien geld met iMayla PHP Scripts Webapplicaties Google AMP SEO Online marketing Webshop Webdesign Affiliate Webmaster tools